Bolsterturfs natuur
naar de hoofdpagina van Bolsterturfs natuurnaar Recent van Bolsterturfnaar Stoekennaar Stoekiesnaar Landschapnaar Jachtnaar Bosboeven
naar Schoorsveldnaar Fotoshownaar Videonaar Muziek en zangnaar Tweetsnaar Gedichtennaar Over (bolster)turf en Bolsterturf

Landschap

Boterbloemetje naar muziek Bij naar muziek

Hermelijn

Aardbeiakker, gifboer, gif en reeën


Gifboer spuit gif over aardbeiplanten
Reegeit met kalf op gif bespoten aardbeienveld

Video: In mooi zonnige dag regent aardbeiboer gif over (on)kruidjes en aardbeiplanten

Wij - vrouw, Fox Erpel en ik - wandelen door boskant van de Lange Bleek van Stichting Brabants Landschap. 't Voorheen zo lieflijk smal en frisgroen bospaadje waarover wij gaan, blijkt kapot gewalst door 'n timbertank. Deze bostank maakte van 't smalle paadje een breed en doods pad, de erop struiken en grassen nu hartstikke plat en kapot.

Als er over zo'n tien meters brede kale kant van aan 't bos grenzend aardbeiveld een boer in groene tractor met daaraan gekoppeld een rode gifspuitmachine arriveert, willen wij gaan wachten op 't beginnen van 't gifspuiten. Op maar de tien meters van ons in kapotte boskant vandane strook, maakt de aardbeiboer aanstalten om met spuiten te beginnen. Wij wachten... en de gif willen gaan spuiten boer wacht ook.
Pas nadat wij eind verder liepen, begint het spuiten, striemt breed een gifregen over de akker. Ik stap meteen naar akkerkant, zet camera aan om van dit spuiten foto's te maken. Hierop stopt de boer met spuiten, hij - brede jonge kerel - komt zijn ronkend gevaarte uit, loopt op me toe en vraagt op boze toon:"Waarom zet jij mij op foto?"
"Ik zet je niet op foto; ik maak foto's van je gifspuiten," antwoord ik. Hierop weet de boer: "Je hebt me niet om toestemming gevraagd."
Om verder kort te gaan: na nog wat meer over en weer gepraat, zegt de boer niet met spuiten verder te gaan zolang wij niet zijn doorgelopen.
Minuut nadat de man toch met spuiten aanving, maak ik foto. Paar minuten later ook 'n videootje.

Ree (1)

In de dag bespuit aardbeiboer aardbeiplanten, grasjes en (on)kruidjes met gif.
In avond, nacht en ochtend laveien (fourageren, grazen, eten) reeën op 't bespoten veld.

maandag 25 en zaterdag 30 september 2017

Reeën koppie aan koppie

Hebben journalisten en redacteuren bio-boerenstront in de ogen?

Hebben journalisten en redacteuren van nu bio-boerenstront in de ogen?

Varkensdorp Sterksel, Noord-Brabant
Tussen De Lange Bleek van Jachtstichting Brabants Landschap enerzijds en anderzijds Boswachterij De Pan van ook verhuurder van het genot van de plezierjacht Staatsbosbeheer, zie ik met behulp van zowel veldkijker 20x als zoomlens 60x nergens wild of vogel. Alle vroeger wild en alle vroeger vogels op de gul van stront en zeik en vergiften voorziene akkers en weiden hartstikke dood. Maar kijk! die boer met groene tractor en gele strontkar, helemaal daarginder, wel  zo'n kilometer ver weg, voegt nog flink wat uit bio-stallen stront en zeik toe aan deze dode cultuurnatuur.

Geen journalist en geen redacteur van plaatselijke of landelijke krant die zoiets ook ziet? Hebben de journalisten en redacteuren van tegenwoordig allemaal bio-boerenstront in de ogen? Of staan deze mensen op de kadootjes-geven-lijsten van de plezierjachtlobby?

woensdag 5 april 2017

Reeën koppie aan koppie

Jachtstichting Brabants Landschap gunt doodschietjagers ook edelherten

Inmiddels doodgeschoten edelhert (1a)

In het Groene Woud bij Liempde zijn edelherten uitgezet geworden. Dit uitzetten van edelherten is mede gedaan door Jachtstichting Brabants Landschap. Nu zullen er spoedig, wellicht volgend jaar al, door plezierjagers ook in Brabant edelherten worden ziek- en doodgeschoten.

Ben je lid of donateur van Stichting Brabants Landschap, doe je goed onmiddellijk je lid of donateur zijn op te zeggen. Geef geen geld aan organisaties als De Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, immers deze organisaties kappen onze bossen kaal en verhuren het genot van de ziek- en doodschietjacht. Waarom waardeloos natuurbeheer leverende directeuren als Jan Baan (van Houtexploitant en Jachtverhuurder Stichting Brabants Landschap) en Sylvo Thijsen (van Jachtverhuurder en Houtexploitant Staatsbosbeheer) nog langer spekken? Met flora en fauna naar de vernieling helpen meer dan honderdduizend euro's per jaar opstrijkende directeuren, daar moeten mensen-echte-natuurliefhebbers van af, daar moeten wild, vee en vogels van worden verlost.

maandag 6 maart 2017

Reeën koppie aan koppie

Reebronst (1)


Bronstbok achter rikke
Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht
Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht
Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht Half juli tot half augustus: tijd van de reebronst en ook tijd van de reebokkenjacht

Video: Reebronst in nauwe kringen in regenavond

De reebronst.
Ik stond erbij en ik keek ernaar en ik dacht
'Je zal reebok zijn en van je hakke hakke puf puf puf...'

donderdag 2 augustus 2012 en woensdag 3 augustus 2016

Reeën koppie aan koppie

Reebronst (2)

Eindelijk eindelijk is daar de reebronst (1)
Eindelijk eindelijk is daar de reebronst (2) Eindelijk eindelijk is daar de reebronst (3)
Eindelijk eindelijk is daar de reebronst (4) Eindelijk eindelijk is daar de reebronst (5)

De reebronst.
Bijna elke avond - al vier weken lang - zocht ik ernaar.
Deze zevende augustus mocht ik er één minuut kort naar kijken.

maandag 7 augustus 2017

Reeën koppie aan koppie

Sterreschot of sterrenschot of heksesnot of heksensnot

Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (2) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (1)
Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (14) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (11)
Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (3) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (4) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (5) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (6) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (7) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (8)
Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (9) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (10) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (12) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (13) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (15) Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot (16)

Sterreschot of sterrenschot of heksenot of heksensnot is: door marterachtige of reiger uitgebraakte eileiders van kikkers. Je vindt het niet veel meer nu vallenjagers en doodschietjagers marters, bunzings,hermelijnen en wezels haast al uitroeiden. Soms is het ergens nog, dan gaf heel waarschijnlijk 'n reiger over.

2006, 2007, 2008 en 2009

Reeën koppie aan koppie

Niettegenstaande het advies van de Vereniging Het Reewild

Drachtige reegeit, doet er niet toe waar precies

De Vereniging Het Reewild (VHR) adviseert de volgende afschotperiodes voor reeën:
•Reebokken (inclusief jaarlingen) van 1 april tot 1 september;
•Reegeiten en kalveren van 1 september tot 1 januari;
•Smalreeën en jaarlingen van 1 april tot 1 juni.

Met zo'n ziekschiet- en doodschietadvies is in Nederland het jaar rond de moordbrigade doodschietjagers met buksen in bos en veld aanwezig, wordt rust en stilte in de natuur ernstig verstoord. Zo goed als onder meer Staatsbosbeheer, De Landschappen, De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en Natuurmonumenten, is ook De Vereniging Het Reewild een goede vereniging voor schietgrage jagers, nièt een goede vereniging voor onze reeën.

Sjonge toch! niettegenstaande het advies van de lief voor doodschietjagers vereniging VHR, zijn de doodschietjagers ook in de maanden februari en maart moordend bezig in bos en veld, zie ik bij wildlokweide van Jachtstichting Brabants in de maand maart een doodschietjager met kogelbuks op het stoeltje van een tegen eik geplaatste mobiele hoogzit zitten. Deze jager vertelde me dat hij daar zat met de bedoeling om een reekalf en een vos dood te schieten.

Nergens kan je tegenwoordig nog fijn wandelen of fietsen door bos en veld. Overal in de natuur zijn de doodschietjagers met hun buksen, camera's en wildcamera's present, in en bij hun jachtauto's, in en bij hun jachthutten en op en bij hun hoogzitten.

Niet ziek- en doodschietjagende mens zijnde, word je tegenwoordig in bos en veld goed in de gaten gehouden, heb je daarin nauwelijks nog privacy. De stiekemerds doodschietjagers houden je in de smiezen.! Ook met veldkijkers en met wildcamera's doen ze dit.

De doodschietjagers, hoor ze jammeren als ze zelf 'ns op foto gekomen zijn.

donderdag 17 maart 2016

Reeën koppie aan koppie

Reeën van het laatste Drentse veen

Reeën van het laatste Drentse veen (9)
Reeën van het laatste Drentse veen (1) Reeën van het laatste Drentse veen (2) Reeën van het laatste Drentse veen (3) Reeën van het laatste Drentse veen (4) Reeën van het laatste Drentse veen (5) Reeën van het laatste Drentse veen (6)
Reeën van het laatste Drentse veen (7) Reeën van het laatste Drentse veen (8) Reeën van het laatste Drentse veen (10) Reeën van het laatste Drentse veen (11) Reeën van het laatste Drentse veen (12) Reeën van het laatste Drentse veen (13)
Reeën van het laatste Drentse veen (14) Reeën van het laatste Drentse veen (15) Reeën van het laatste Drentse veen (16) Reeën van het laatste Drentse veen (17) Reeën van het laatste Drentse veen (18) Reeën van het laatste Drentse veen (19)
Reeën van het laatste Drentse veen (20) Reeën van het laatste Drentse veen (21) Reeën van het laatste Drentse veen (22)Reeën van het laatste Drentse veen (23) Reeën van het laatste Drentse veen (24) Reeën van het laatste Drentse veen (25)

Zuidoost-Drenthe. Schoonebeek en Weiteveen. De wegen Veenschapsweg en Ellenbeek. Verharde jakkerbanen door dalgronden en laatste veenrestanten. Ook hier geen wildrasters weerszijden de jakkerbanen van de mensen. Ook hier jachtbouwsels om het reewild vanaf en vanuit ziek- en dood te schieten. En het overige wild? Ook hier de fazanten en patrijzen zowat wijlen en haast geen haas meer over.

2010, 2011 en 2012

Reeën koppie aan koppie

Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood

Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood (4)
Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood (1) Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood (2) Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood (3)

Geel monster voorbijgekomen alle akkerleven dood.

zaterdag 19 maart 2016

Reeën koppie aan koppie

Gif spuiten: het kan en het mag in vies en vuil Nederland

Aardbeiveld met gif besmeurd. Op de achtergrond varkensconcentratiekamp (1)
Aardbeiveld met gif besmeurd. Op de achtergrond varkensconcentratiekamp (2)
Aardbeiveld met gif besmeurd, dit NA de aardbeioogst

Vies Nederland.
Vuil Nederland.
Je aardbeiveld met je aardbeiplanten en al doodspuiten.
Het kan en het mag in vies Nederland, in vuil Nederland.

Op de achtergrond een raamloos varkensconcentratiekamp.

zondag 10 en woensdag 20 september 2017

Reeën koppie aan koppie

Per jaar rooft men uit dit bos 100000x

Per dag groeit in dit bos 4x deze hoeveelheid hout Per jaar rooft men uit dit bos 100000x deze hoeveelheid hout

Net als de bossen van Staatsbosbeheer worden ook de Heezer Herbertusbossen van Stichting Brabants landschap almaar kaler en armzaliger, zowel aan hout als aan wild en vogels.

maandag 14 maart 2016

Reeën koppie aan koppie

Waar geen wild en weinig vogels miljoenen bleke pijpenstrootjes

Hoogzit vlakbij de hoenderpaal op de Strabrechtse en Lieropse pijpenstrootjesheide

Heide op de Strabrechtse en Lieropse Heide is er haast niet meer. Houtexploitant, jachtverhuurder en veeboer Staatsbosbeheer doet 't geen zeer. Dat schapen en runderen bijv. heidekartelblad en blauwe gentianen eten vindt 't niet erg, immers zo ontiegelijk veel volk wat scharrelvlees wil vreten. Staatsbosbeheer: steeds meer een arme boer die hunkert naar donatiegeld voor ook zijn wild- en vogelarm Strabrechtse en Lieropse Pijpenstrootjesveld.

maandag 21december 2015

Reeën koppie aan koppie

Volg de Vos! Vervolg de Vos!
Schiet de nuttige aas- en muizeneter dood!

In website van Stichting Brabants Landschap: Word beschermer van de vos! Een vossen- en reewilddoodschieter op hoogzit in Boswachterij De Pan van Staatsbosbeheer Een vossen- en reeëndoodschieter op hoogzit in de Herbertusbossen van Stichting Brabants Landschap In website van Staatsbosbeheer: Volg de Vos in de Vossenburcht!
Vos (gif plaatje)

Kijk! misleidende reclames in websites van Staatsbosbeheer en Jachtstichting Brabants Landschap, immers vossenjacht is grote werkelijkheid bij Staatsbosbeheer en Jachtstichting Brabants Landschap.

zaterdag 3 januari 2015

Reeën koppie aan koppie

Het is dom doneren aan natuurvernielers en hobbyjachtverhuurders

Stichting Brabants Landschap jachtbouwsel schittert in zonnegloed

Veel Nederlanders denken, denk ik, dat ze met doneren aan verhuurders van het genot van de jacht, zoals daar onder meer zijn Staatsbosbeheer, De Landschappen en Natuurmonumenten, de natuur en de daarin min of meer in wilde staat levende dieren helpen.

Wat doen Staatsbosbeheer, De Landschappen en Natuurmonumenten zoal in bos en veld?
Staatsbosbeheer, De Landschappen en Natuurmonumenten roven almaar door bomen weg, het liefst roven ze eiken en beuken weg; ze planten nauwelijks een boom; ze maaien iedere zomer met de hoge onlandgrassen ook de vlinders en andere insecten alsmede jonge zoogdieren, jonge vogels, amfibieën en reptielen weg uit onlanden; ze jakkeren met vrachtauto's, draglines, bulldozers, timberjacks en tractoren bospaden in flarden; ze plaatsen voor u en mij duizenden bordjes met opschriften als 'Geen Toegang' en 'Verboden Toegang'; ze laten de laatste zeldzame heideplanten, zoals bij voorbeeld blauwe gentianen, oppeuzelen door paarden, runderen en schapen; ze maken van heidevelden pijpenstrootjeszeeën, en ze verhuren met grote liefde het genot van de jacht, het genot van de doodschietjacht, het genot van de hobbyjacht, het genot van de plezierjacht aan lieden die er genoegen in scheppen om kogels in herten, reeën, vossen, zwijnen en katten te knallen, en zo mogelijk meer nog plezier beleven aan het met hagelgeweren schieten op konijnen, hazen, duiven, eenden, ganzen, fazanten, kraaien, eksters, roeken, kauwen en gaaien.

Als u wilt doneren aan dier- en natuurvriendelijke instellingen, doneer dan NIET aan Staatsbosbeheer, NIET aan De Landschappen en ook NIET aan Natuurmonumenten.

woensdag 17 februari 2016

Reeën koppie aan koppie

Staatsbosbeheer en zijn wild en vee

Doodgeschoten vosje, gevonden bij hoogzit in door Staatsbosbeheer wanbeheerd natuurgebied

Houtexploitant en verhuurder van het genot van de plezierjacht Staatsbosbeheer maakt in de media goede natuursier met films, video's en foto's, onder meer met een film over de Oostvaardersplassen en met video's van vossen en vossenwelpjes in hun vossenholen.

Kan je er flink wat euro's van donateurs tegenaan gooien, is het fotograferen en filmen van binnen rasters en roosters gehouden dieren gemakkelijk. Via film, video of foto komen met de hele Staatsbosbeheerwerkelijkheid, met onder meer de in strenge winters gruwelijke hongerdood van herten, paarden en andere binnen rasters en roosters gehouden dieren, blijkt voor Staatsbosbeheer te moeilijk.

Het is simpel: dieren opgesloten tussen rasters en roosters zijn geen wild maar vee. Wild en vee laat je niet doodschieten door plezierjagers. Wild en vee verzorg je goed, laat je niet verrekken van de honger. Staatsbosbeheer is, vind ik, dierenbeul.

2015

Reeën koppie aan koppie

Staatsbosbeheer laat niet alleen vee verrekken:
snoeken in het Beuven vreten elkaar op

Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang-venoever
Het koste me moeite en natte voeten stuk en los te snijden Het koste me moeite en natte voeten om prooisnoek stuk en los te snijden Het koste me moeite en natte voeten om prooisnoek prooisnoek stuk en los te snijden Prooisnoek kapot gesneden, bloedden m'n vingers maar ongedeerd werd wijfje kannibaalsnoek door me teruggezet in het ven Prooisnoek kapot gesneden, bloedden m'n vingers maar ongedeerd werd wijfje kannibaalsnoek door me teruggezet in het ven
Prooisnoek kapot gesneden, bloedden m'n vingers maar ongedeerd werd wijfje kannibaalsnoek door me teruggezet in het ven Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang-venoever Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang-venoever Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang venoever Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang-venoever

Niet alleen zijn tussen rasters en roosters vee laat Staatsbosbeheer verrekken van de honger. Zijn Lieropse snoeken in het Beuven vreten elkaar van de grote honger op. Voor de leidinggevende figuren van Staatsbosbeheer echt wel iets om samen met de dito figuren van Waterschap voorbij allerhande bordjes met opschriften als 'Verboden Toegang', 'Geen Toegang' en 'Rustgebied' te vieren op een eendrachtig kapot gemaakte oever van dit Beuven.

Met het op bordjes opschrift "Rustgebied" verwijst Staatsbosbeheer naar rustgebied voor wild, dat er op de Lieropse en Strabrechtse Heide niet meer is, alsmede naar rustgebied voor vogels, die op de Lieropse en Strabrechtse Heide er niet of nauwelijks nog zijn.

december 2013

Reeën koppie aan koppie

Slavenarbeid in aardbeiveld en landbouwgif

Slavenarbeid in aardbeienveld
Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (1) Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (6) Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (5) Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (2) Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (3) Moderne landbouw is hartstikke onnatuurlijk (4)

Video: Reekalfjes op 9 juni 2016 gevangen tussen netten van aardbeiboer

Met je snufferd aan de grond landbouwgif snuiven! Lekker en gezond? Aardbeiboer-nettenhanger-plestiklegger-gifstrooier is echt wel heel erg grote ramp voor natuur en milieu. Na gazen netten, blank en zwart plestik en overvloedig gif alle patrijzen wijlen en geen konijn, fazant en haas nog over. Aardbeiboer-nettenhanger-plestiklegger-gifstrooier oogstte in 2016 geen aardbeistekjes en geen aardbeien. Misschien wil of moet hij hierom plaats gaan maken voor een landbewerker met hart voor flora en fauna.

20 juni 2015 en 8, 13en 18 september 2016

Reeën koppie aan koppie

Vies opschrift "VOER VOOR TOPATLETEN"

Opschrift VOER VOOR TOPATLETEN

Na regenbuitje in vooravond waarna almaar dreigend donkerblauwe luchten, werken boer en loonwerkers zich uit de naad om het beetje natte gras geoogst te krijgen, maar hoezo is dit gras geoogst van 't godganse jaar door veelege weiden voer voor topatleten? De koeien topatleten van de bioboeren kunnen nauwelijks lopen, staan het godganse jaar door op stal.

donderdag 21 augustus 2014

Reeën koppie aan koppie

Een knoeperd van een jachthut

Een knoeperd van een jachthut in bosrand van Boswachterij De Pan van Staatsbosbeheer Ladder van jachthut met weggegooide bureaustoel er voor (1)

Een knoeperd van een jachthut oud en wrak
in Staatsbosbeheer Boswachterij De Pan
heeft als meubilair alleen maar een bureaustoel.

De vorige bureaustoel werd door jagers afgedankt,
de jachthut uitgesodiemieterd, ligt
voor de hut te schimmelen, te roesten en te rotten.

Is deze weggeworpen bureaustoel bewijs
van hun grote liefde voor de natuur
van Staatsbosbeheer, boswachters en jagers?

donderdag 13 november 2014

Reeën koppie aan koppie

Zesender reebok veegt en likt

Video: Zesender reebok veegt zijn gewei en likt het veegsel

'n Zesender reebok veegt zijn bastgewei aan alsof gepolijst dood stammetjes.
Vaak en zorgvuldig likt hij aan het van zijn bastgewei geveegde veegsel.
Zo krijgt hij bloed binnen, wellicht ook vitaminen en mineralen.

vrijdag 12 april 2013

Reeën koppie aan koppie

Oost-Brabant: concentratiekampen vol vee in wildarm jachtland

Ver schot op jachthut (1)
Waar in Boswachterij De Pan van Staatbosbeheer lustjagers schootsveld heeft over openbare bosweg
Ver schot op jachthut (2) Ver schot op jachthut (3)

Jachthutten over akkers en weiden heen op foto gezet.
'n Hoogzit van veel meer nabij over pad ook op foto gezet.
Dit in en nabij Boswachterij De Pan van Staatsbosbeheer.
Op de eerste foto zie je ook een dierenconcentratiekamp.
Vanaf de hoogzit heeft de jager vrij schootsveld over openbaar bospad.
Het wit in foto's 3 en 4 is 'n op 2m hoge paal zoutliksteen bedoeld om reeën te lokken.
Een ree zal langs de paal naar beneden druppend zout willen oplikken,
vormt zo een levende schietschijf voor de lustjager-schutter in de jachthut.

woensdag 3 mei en vrijdag 5 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

Stichting Brabants Landschap

Voor derde keer dit jaar drijfmest (1) Voor derde keer dit jaar drijfmest (2)
Voor derde keer dit jaar drijfmest (3) Voor derde keer dit jaar drijfmest (4)

Stichting Brabants Landschap
Jachtstichting Brabants Landschap
Veeboerstichting Brabants Landschap
Stalmeststichting Brabants Landschap
Drijfmeststichting Brabants Landschap
Bomenkapstichting Brabants Landschap
Insecteninpakstichting Brabants Landschap
Prikkeldradenstichting Brabants Landschap

dinsdag 1 augustus 2017

Reeën koppie aan koppie

Tableaux Vivants
(Jachtstichting Brabants Landschap organiseerde een
gedichtenwedstrijd, gaf Ann Langeraet de eerste prijs)

Ver weg een doodschietjager van Stichting Brabants Landschap op hoogzit tegen els tussen onlandweiden (2)

ik heb een venster geplant
in het midden van een weide
een glazen wand
van links naar rechts
met gratis zicht op groen

en als ik me soms eenzaam voel
of argeloos gelukkig
zoek mij dan niet
maar tref mij hier
voor mijn Brabantse schilderij

waar de seizoenen nog bruusk stilstaan
en uitbundig weer verdwijnen
voor een klas van madeliefjes
die wild uitzwermt
en steels een paardebloem
omarmt

zo zie ik mijzelf versneeuwen
in een krans van witte kroost

vanmorgen stond er plots een koe
voor mijn raam
ik heb haar laten staan

misschien was ze wel verwonderd
over wat ze zag

Ann Langeraet

maart 2008

Ree (2)

La mort d'une Chevrette
(Bolsterturfs parodie op Tableaux Vivants)

Dode rikke met rugwond

"strofe à la Langeraet"

"strofe à la Langeraet"

"strofe à la Langeraet"

"strofe à la Langeraet"

vanmorgen stond er plots een rikke
voor mijn raam
ze mocht niet blijven staan

misschien was ze wel verwonderd
eventjes maar
om de jager die haar doodschoot

januari 2017

Reeën koppie aan koppie

In XX14

Ongezonde bio-industrie: omoptevretenganzenopmekaargepakt Gezonde natuur: trekvogels ganzensliert In 3014 vliegen nul trekvogels over mens en kip als reeds een Godheid ruimde

donderdag 20 november 2014

Reeën koppie aan koppie

Foto's groot en groter

Haas (1)Drie lieve deugnietjes en een lief deugniet hondjeZesender reebok
 Haas (2)Misschot op woerd van wilde eendBosuil
VliegenzwammenSmalreeReekalfjeZesender bronstbok
Zon schijnt op ladder van hoogzitWolkenluchtTurkse tortelsKraanvogelsRikken