Bolsterturfs natuur
naar de hoofdpagina van Bolsterturfs natuurnaar Recent van Bolsterturfnaar Stoekennaar Stoekiesnaar Landschapnaar Jachtnaar Bosboeven
naar Schoorsveldnaar Fotoshownaar Videonaar Muziek en zangnaar Tweetsnaar Gedichtennaar Over (bolster)turf en Bolsterturf

Bosboeven

Boterbloemetje naar muziek Bij naar muziek

Hermelijn

1.
Zwarte Specht kijkt naar links; Zwarte Specht kijkt naar rechts

Zwarte specht kijkt naar links
Zwarte specht kijkt naar rechts

Zwarte Specht kijkt naar links; Zwarte Specht kijkt naar rechts.
De marters zijn weggewanbeheerd en de sperwers en haviken ook.
Geen alarm dus, maar is 't voor spechten voortaan echt veilig in 't bos?
De mensen bosverkrachters met hun timbertanks zijn er nog wel..!!

dinsdag 26 september 2017

Reeën koppie aan koppie

2.
Bosboef Staatsbosbeheer en de stoute jongen


Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd (1)
Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 7 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 20
Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 13 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 15
Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 18 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 27 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 5 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 24 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 22 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 35
Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 37 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 41 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 8 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 42 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 29 Staatsbosbeheer vernielt in broedtijd en zoogtijd 11

Video: Staatsbosbeheer vernielt in lente 2017 bos en dierenleven (met jachtmuziek)

Sovon: Broedvogels van Staatsbosbeheer Boswachterij De Pan in 2013

Zo krom!
Wanneer een stoute jongen een eendennest vernielt,
de eieren van de eend of haar pulletjes kapot maakt,
schreeuwt men in kranten en in social media  moord en brand.

Wanneer dierenbeul Staatsbosbeheer in april en mei,
dat is in lentetijd, dat is in broedtijd, dat is in zoogtijd,
met grof geweld bomen velt, zo bos, eieren en veel levens vernielt,
dan schreeuwen zelfs de politici en bestuurders van Nederland niet.

woensdag 26 april 2017

Reeën koppie aan koppie

3.
Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei,
en Staatsbosbeheer verwoest bos met timbertanks


Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (5)
Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (18) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (19)
Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (2) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (11)
Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (8) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (4) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (10) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (17) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (9) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (15)
Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (3) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (1) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (12) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (13) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (16) Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei, en Staatsbosbeheer verwoest bos (14)

Video: Het is mei. Alle vogeltjes leggen een ei,
en Staatsbosbeheer verwoest bos met timbertanks

Het momenteel door De Landschappen (onder meer Stichting Brabants Landschap), Natuurmonumenten en Staatbosbeheer in bos en veld primair bezig zijn, is de houtoogst. Nederland is massaal aan het "oogsten", oftewel met juister woorden weergegeven: kappen, wègroven, cirkelzagen, timberjacken, bomenbeulen. Bossen en landgoederen worden op grote schaal leeggetrokken, leeggeroofd. Organisaties als genoemde De Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, zo ook andere instanties als gemeenten, particuliere bosbezitters en uitbaters van natuurbegraafplaatsen hangen aan dit wègroven allerlei labels. Deze labels om de pijn te verzachten. Landgoedherstel, bosomvorming, vernatting, dunning, weghalen van exoten, aanwijzen van toekomstbomen (en de rest kan eruit), meer biodiversiteit, zandverstuiving terugbrengen, vennen vrijzetten, gevarieerder bos, enzovoorts, enzovoorts. Er is altijd wel een excuus voor kap. In dit geval: het in broedtijd en zoogtijd vernielen door Staatsbosbeheer van het zuidelijk deel van Boswachterij De Pan te Maarheeze is de smoes vernatting. Het is echter allemaal verdienmodel. Met beheerplannen wordt het een en ander valselijk onderbouwd, immers het totaal arsenaal aan bladvolume loopt dramatisch terug. Daar valt niet tegenop te planten, terwijl we in het kader van het klimaatbeleid juist meer bladvolume nodig hebben.
Begrijpen wij de spagaat van Staatsbosbeheer? Allemaal het gevolg van het beleid van Bleker (CDA). Er dient te worden gezocht naar andere verdienmodellen. Dit wègroven van bomen, van bos is niet de juiste weg, is niet een goed natuurbeheer, is natuurwanbeheer. De bomenroof roept heel veel weerstand op bij natuurliefhebbers en recreanten. Het is nooit meer stil in het woud. Er kan geen eekhoorn en geen marter meer in leven.

Zelfs wordt er gekapt (getimberjackt, getimbertankt) in 't broed- en zoogseizoen! Onder meer Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, waterleidingbedrijven, Landschappen, landgoedeigenaren, gemeenten, allemaal zijn ze aan het kappen geslagen. Enerzijds is dit kappen ingegeven door de bezuinigingsdrift van VVD en CDA. Na CDA'er Bleker moet Staatsbosbeheer voortaan de eigen broek ophouden. Natuurmonumenten verliest veel leden en is door wegvallende subsidies ook grootschalig aan het kappen geslagen. Mede ook door de hype van de houtkachel en het Energieakkoord wordt er nu zo ontiegelijk veel bos verwoest. De bossen worden onder een nieuw verdienmodel in sneltreinvaart leeggetrokken. Eerst de exoten, maar Stichting Brabants Landschap is nu ook aan de inlandse eiken en beuken begonnen. Dit onder het mom van verjonging. Tegen het timbertanken (met gigantische timberjacks bomen wègroven) valt niet tegenop te planten. De reproductietijd van bomen is lang. Dat duurt generaties. Daarnaast hebben oude bossen een veel hogere, ecologische waarde en beeldkwaliteit dan jong bos. De boseigenaren hebben de mond, zo ook de pen, vol over het klimaat en de functie van bossen voor het vasthouden van fijnstof en het opnemen van CO2, maar handelen hier vervolgens niet naar. Bomen zijn niet langer meer heilig. De houthonger is niet meer te stuiten. Weg met het Energieakkoord waar Greenpeace nota bene een handtekening onder heeft gezet. 3,5 Miljard subsidie voor... juist houtkap. Met hun houtkap vernielen boseigenaren nu heel grootschalig natuur en dierenleven.

Laten wij Nederlanders met zijn allen in het verweer komen tegen de houtroof in Nederland. Dat begint met het de deur uitdoen van de houtkachel. Isoleer je woning en leg zonnepanelen op je dak. Maak je woning klimaatneutraal. Dan heb je geen houtkachel meer nodig. Honderdduizend houtkachels alleen al in Brabant. Daar komen er ieder jaar vijfduizend bij. Weg met die subsidies op pelletkachels, biomassa en de bijstook van kolencentrales. Pellets worden gemaakt van gezonde bomen.

Met grote dank van Bolsterturf aan B.

maandag 1 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

4.
Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout


Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (3)
Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (10) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (6)
Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (1) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (2) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (4) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (5) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (7) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (8)
Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (9) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (11) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (12) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (13) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (14) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (15)
Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (16) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (17) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (18) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (19) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout (20) Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout ( )

Video: Ook op bevrijdingsdag bevrijdt Staatsbosbeheer zijn staatsbos van hout

Bevrijdingsdag en ik in De Pan.
Ik vond het daar echt niet fijn.
Zo veel bos kapot gemaakt.
Door timbertanks.

vrijdag 5 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

5.
Houtduif in en uit lentebad

Houtduif in lentebad

Video's:
Houtduif in en uit lentebad || Pimpelmeesjes in Bolstertuin

Waar in Brabant Staatsbosbeheer in Boswachterij De Pan honderdduizenden bomen rooft,
daarbij de eieren en kwabben van vogels vernielt, daar broeden in tuinen van Bolsterturf
houtduif, merel, koolmees, pimpelmees, roodborst, bonte vliegenvanger en winterkoning.

zondag 7 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

6.
STOP Staatsbosbeheer
om in broedtijd Boswachterij De Pan in de pan te hakken

Staatsbosbeheer is hiermee gestopt, mòest stoppen

Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (1)
Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (2) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (3)
Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (4) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (5)
Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (6) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (7) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (8) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (9) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (10) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (11)
Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (12) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (13) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (14) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (15) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (16) Waar Staatsbosbeheer stopte met in broedtijd bos gruwelijk te vernielen (17)

Op 10 mei was Staatsbosbeheer gestopt met het in de pan hakken van ònze Boswachterij De Pan.
Op 11 mei ruimte een boswachter de verbodsborden en roodwitte afzetlinten naar Zuid De Pan op.
Nu kunnen in zuidelijk De Pan vogels en andere dieren weer fijn van zon, wind en lente genieten.
En nu is 't er daar weer vrij fietsen en wandelen door kapot getimbertankt, dus verwoest, bos.

donderdag 11 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

7.
Staatsbosbeheer bewerkt in broedtijd bij jachthut perceel onlandwei

Staatsbosbeheer ploegt in broedtijd bij jachthut deel van onlandwei (1)
Staatsbosbeheer ploegt in broedtijd bij jachthut deel van onlandwei (2)
Staatsbosbeheer ploegt in broedtijd bij jachthut deel van onlandwei (3) Staatsbosbeheer ploegt in broedtijd bij jachthut deel van onlandwei (4)

Midden in vogelbroedtijd midden in Boswachterij De Pan van Staatsbosbeheer:
man met rode nestenvernieler gekoppeld aan tractor vernielt bij hoogzit groot stuk wildweide.

Het weideel bij de jachthut zal zeker groen moeten blijven, immers wordt dat zwart gemaakt
gaan de Staatbosbeheer tuk op 't omverknallen van reebokken lustjagers ontiegelijk jammeren.

donderdag 11 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

8.
Het Staatsbosbeheer 'oogst' ook beuken

Gebleste beuk in Boswachterij De Pan van Het Staatsbosbeheer (1)
Gebleste beuk in Boswachterij De Pan van Het Staatsbosbeheer (2)

Maarheeze, in 't zuidelijk bosgebied van Boswachterij De Pan.
Tienduizenden met oranje stippen, strepen, letters en getallen gemerkte bomen.
Allemaal moeten ze met bos en bosbodem vernielende timbertanks worden 'geoogst'.

Helpt of financiert u mede Het Staatsbosbeheer, STOP er dan mee als u geeft om bos en bomen.

maandag 15 mei 2017

Reeën koppie aan koppie

9.
Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer

Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (3)
Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (1) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (2) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (4) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (5) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (6) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (7)
Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (8) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (9) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (10) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (11) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (12) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (13)
Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (14) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (15) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (16) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (17) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (18) Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos (19)

Video: Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer in zijn bos

Het is zomer, prachtig wandelweer in herrielandschap.
"Kijk en hoor: Stichting Brabants Landschap gaat als een gek tekeer,
in 't bos De Lange Bleek alleen toegankelijk voor houtarbeiders en hobbyjagers."

Ree (1)

Stichting Brabants Landschap
Jachtstichting Brabants Landschap
Veeboerstichting Brabants Landschap
Stalmeststichting Brabants Landschap
Drijfmeststichting Brabants Landschap
Bomenkapstichting Brabants Landschap
Insecteninpakstichting Brabants Landschap
Prikkeldradenstichting Brabants Landschap

maandag 4 september 2017

Reeën koppie aan koppie

10.
Haast alle heideleven is DOOD

Vloekend witte feesttent op Verboden Toegang-venoever

Toen:
Hoe schoon op de wereld ... (pps)

"Hoe schoon op de wereld
De zomerse hei
Dat is hier op aarde
De hemel voor mij"

Claire

En toen was ook in lente, herfst en zomer
de heide prachtig mooi, vol van vogel- en insectenleven

Nu:
Hoe schoon op de wereld ... (mp4)

Haast alle heideleven is DOOD
akeleien, bijen, vlinders en insecten goeddeels DOOD

Dit heideDOOD met ondank aan
Bayer, Monsanto, EU-regering. NL-regering,
De Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer
alsmede gif- en drijfmest vee-industrieboeren

donderdag 26 oktober 2017

Reeën koppie aan koppie

11.
Staatsbosbeheer knettergek dierenbeulnatuurbeheer

Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen dierenbeul spotprent

Staatsbosbeheer knettergek natuurwanbeheer 1

Bladblazen in bos van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer knettergek natuurwanbeheer 2

Staatsbosbeheer 'oogst' bosbomen in broed- en zoogtijd

Staatsbosbeheer knettergek natuurwanbeheer 3

De Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer: een hel voor dieren
Staatsbosbeheer laat tussen rasters en roosters opgesloten dieren verhongeren

dinsdag 31 oktober 2017